Odlar Yurdu Universiteti və Giresun Universiteti arasında yeni müqavilə

22.11.2013
Odlar Yurdu Universiteti və Giresun Universiteti arasında yeni müqaviləOdlar Yurdu Universiteti (OYU) və Giresun Universiteti (GRÜ) arasında əvvəllər imzalanmış müqavilələrə əsaslanaraq (Əməkdaşlıq haqqında protokol 2010-cu ildə, Birgə Akademik Fəaliyyət və Akademik Mübadilə haqqında protokol 2011-ci ildə), həmçinin Odlar Yurdu Universitetinin 21.10.2011-ci il tarixdən etibarən YÖK tərəfindən tanınmış ilk Azərbaycan universiteti olmasını nəzərə alaraq, tərəflər hüquqi şəxs yaratmadan, hazırkı müqavilədə nəzərdə tutulmuş məsələləri və fəaliyyət məqsədlərini birgə həyata keçirməyi qərara aldılar. OYU-nun rektoru Prof. Dr. Əhməd A. VƏLİYEV və GRÜ-nun rektoru Prof. Dr. Aygün ATTAR bəyan etdilər ki, GRÜ-nun tibb fakültəsinin bazası və standartları əsasında Azərbaycanda ilk dəfə olaraq, OYU-da yeniləşmiş tibb fakültəsinin yaradılması bu əməkdaşlığın nəticəsi olacaqdır.

Odlar Yurdu Universiteti və Giresun Universiteti arasında yeni müqavilə